na náměstí

Půdorys kaple je vyznačen barevnou dlažbou. - Čtvercovou klasicistní kapli s trojúhelníkovým štítem v průčelí postavil na náklady obce v roce 1818 místní kolář Procházka. Kaple na téměř čtvercovém půdorysu měla k severu orientovanou vstupní arkádu, sedlovou střechu, nároží měla plochou pásovou bosáž a v mělkém vpadlém poli na vnější jižní stěně byla nástěnná malba. Na obou bočních stěnách bylo po jednom velkém okně s polokruhovým záklenkem. Uvnitř byla barokní freska na zadní stěně a barokní kamenná soška Panny Marie se dvěma andílky vytvořená kolářem Procházkou. - Kaple byla zbořena v roce 1964 armádou se zdůvodněním, že "překáží rozvoji dopravy"; přitom byla skácena i dvojice lip u kaple. Skutečné příčiny zboření však byly spíše politické. - Zastupitelé obce v lednu 2005 odmítli návrh na opravu náměstí zahrnující i obnovu kaple. - Kaple je zakreslena na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Stříbrná Skalice.