← kaple Loreta (Teplice) nová synagoga (Teplice) →
12520 kaple Vzkříšení Páně

v JZ části města ve Stínadlech

středně velká

Na místě kaple je dnes prázdná plocha. - Kapli nechal postavit kloboučník Alois Trägner v roce 1856; nazývala se podle něj také Trägnerovská kaple. Uvnitř se nacházely obrazy představující zastavení Křížové cesty a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. V roce 1924 původně římskokatolickou kapli odkoupila Církev československá husitská, jež v ní měla až do roku 1938 modlitebnu. Po připojení Teplic k Německu v roce 1938 byla činnost Církve československé husitské znemožněna a tak kaple zůstala po celou dobu okupace opuštěná. Po roce 1945 získala Církev československá husitská bývalý kostel Německé evangelické církve v Teplicích, takže kapli přestala využívat. Kaple byla zbořena na konci 80. let 20. století. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Církvi československé husitské.

Zdroj: Vladimír Studecký