11980 kaple sv. Jana Křtitele

Torzální (známka 500) zděné kaple

blízko silnice

se sanktusníkem

Zůstalo jen obvodové zdivo do výše cca 0,2 m zasypané troskami (velké kameny). - Kapli v dnes zcela zaniklé vsi postavili v roce 1866 před svým domem č.p. 6 sedlák Ludwig Korb se svou ženou Mathildou. - Jednoduchá obdélná kaple s rovným závěrem byla kryta doškovou, později eternitovou sedlovou střechou se šestibokou sloupkovou zvoničkou završenou cibulovou bání. Vstupní průčelí s obdélným vchodem zakončeným segmentem bylo završeno trojúhelníkovým štítem s umístěným křížem. Podélné strany byly prolomeny po jednom menším obdélném okně zakončeném rovněž segmentem. Vnější stěny byly hladké, bez členění. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR, s.p. - Ves Pila je zcela zbořena, téměř celé její území je zalesněno. Na místě zbořeného domu č.p. 6 nad kaplí je velký seník.