počátkem 19. století
asi v 70. letech 20. století

šestiboká, se sanktusníkem

Kaple byla volně stojící zděná omítaná centrální šestiboká stavba s komole jehlancovou střechou krytou taškami bobrovkami, na jejímž vrcholu byla malá dřevěná věžička s lucernou a cibulí. Fasády byly bez plastického členění. Vstup se segmentovým záklenkem, v zadních bočních stěnách byla malá, polokruhově zakončená okna. Vnitřek byl nečleněný, klenba byla napodobena bedněním omítaným na rákos. Na průčelí byly stopy barevného členění a malovaných rámů kolem oken. - Kaple stála po levé straně silnice z Bozdiše mezi dvěma lípami vedle kříže; nyní je na místě jen jedna lípa a kříž. - Kaple byla od roku 1958 památkově chráněná. Zbořena byla asi v 70. letech 20. století chlapci ze sousedního šedého domu, památková ochrana byla Ministerstvem kultury ČSR dodatečně zrušena až dne 1.1.1989. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1838. - Pozemek, na němž kaple stála, patří obci Meclov.