← kostel Narození Panny Marie (Bystřice) kaple Panny Marie (Bystřice) →
11353 kaple sv. Karla Boromejského

se sanktusníkem

Kaple byla obdélná se sedlovou střechou a sanktusníkem. V průčelí měla dvojici polokruhově zakončených oken, nad nimi v trojúhelníkovém štítu bylo malé kruhové okno. V obou bočních stěnách kaple byla polokruhově zakončená okna, vstup byl pravděpodobně v levé stěně. - Kaple stála na dvojici pozemků; oba (stavební parcely č. 89/2 a 89/3) patří městu Domažlice. - Ves Bystřice byla zbořena těžkou technikou firmy Zemstav v prosinci 1955 - lednu 1956. V areálu bývalé roty Pohraniční stráže (dnes pohraniční policie) se nachází jedna velká budova (snad bývalý dům), dvě staré hospodářské budovy a různé garáže (vypadají udržovaně, areál je volně průchozí, tj. bez bran). - Severně odtud je jeden původní dům ve špatném stavu; rozbitá střecha, místy propadlé krovy, uvnitř zpustošený. - Okolní louky jsou obhospodařovány.