SV od vsi

Zůstaly jen zbytky obvodového zdiva průčelí (vpředu pravoúhlé, široké cca 3,2 m). Kolem jsou trosky (kameny). - Umístění kaple: od kohoutího kříže po cestě k východu přes lesík, na rozdvojce cest jít pravou cestou do lesa. Na konci lesa cesta odbočuje doprava na louku; neodbočit, jít v původním směru ještě cca 70 m po staré cestě. Pak je vlevo nad cestou velký javor; kaple stála asi 10 m pod javorem při levé straně cesty. - Kapli postavil v 17. století Andreas Siml u své usedlosti Marxtenhof jako poděkování za své uzdravení. V kapli visel obraz, na němž byl Siml vyobrazen se svými 3 manželkami (2 zemřely během jeho života) a 18 dětmi. Obraz je dnes v muzeu v Kašperských Horách. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Ing. Stanislav Švec z Prahy). - Blízká usedlost Marxtenhof je zbořena.