Novostavby (známka 100) zděné velké kaple

středně velká, se sanktusníkem

Má novou střechu, sanktusník měděnou. Zavřená. Uvnitř je horní část poškozeného kříže, který stával u původní kaple. Kolem je nově uděláno odvodnění. - Kaple stojí asi 50 m vně obory, která dnes ves rozděluje. - Z původní kaple zůstala jen hromada kamenných trosek porostlá trávou a bezovým keřem, u které ležel poražený kamenný sokl od kříže. - Původní kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1837. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR, s.p.; podnik nechal v roce 2017 postavit jako náhradu kaple novou dřevěnou kapli, která je kopií kaple u bývalého loveckého zámečku na Boubíně. - V této části obce zůstaly tři původní domy (dva mimo oboru a jeden uvnitř) a velké trosky jednoho domu mimo oboru.