Z od vsi

Nově je zde osazen železný kříž na kamenném podstavci. - Cesta k místu, kde kaple stála: cestou od Dobré Vody projít obcí až téměř na konec, kde na křižovatce silnice zatáčí doleva ven z obce. Na této křižovatce neodbočit doleva, ale odbočit vpravo podél statku. Asi 100 m za statkem se cesta dělí. Jít rovně na pastvinu, asi po 50 m se připojí pruh stromů podél staré cesty; podél nich mírně z kopce. Na konci pásu stromů jsou po levé straně cesty dvě velké lípy; u nich kaple stála. - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Václav Kovář ze Záblatí).

• Miloslav Kasal napsal 28.11.2018 15:41

Dobrý den,v této obci žila od narození do devíti let moje matka a navštěvovala obecnou školu v Záblatí(německou).Žila zde u své německé tety,která byla s celou rodinou odsunuta do Německa.Chtěl jsem přidat i fotku obce Wihorschen (Hlásná Lhota) .Obec měla asi 56 domů,nyní je tam asi 20 domů.

• Miloslav Kasal napsal 30.11.2018 10:33

Dobrý den,koho zajímá historie Hlásné Lhoty ,(Wihořen,Wihorschen) tak jsou tady o obci zajímavé údaje : https://www.kohoutikriz.org/autor.html?id=neuwi&t=p o jednom z obyvatel Wihořenu , včtně místa kde bydlela jeho rodina http://www.zanikleobce.cz/index.php?detail=198432