se sanktusníkem

Kaple byla obdélná, s valbovou střechou a vysokým sanktusníkem. Vchod v průčelí byl zakončen pravoúhle, dvojice oken na každé straně byla zakončena polokruhově. - V roce 1912 kaple jako jediná přežila velký požár ve vsi, který poničil všechny zdejší domy. V letech 1955 - 1956 probíhaly na příkaz Ministerstva vnitra ČSR demolice všech nemovitostí v tzv. zakázaném pásmu, jež Ministerstvo národní bezpečnosti ČSR vyhlásilo dne 28.4.1951 podél hranice s Bavorskem a Rakouskem. Zbořením kaple byl v rámci této akce pověřen národní podnik Zemstav Praha. Pro účely demolice byla kaple označena jako objekt určený k demolici číslo 202/5. Stavbyvedoucí Zemstavu pan Rudolf Rašek kapli dne 20.4.1956 zaměřil - kaple měla obdélný půdorys o rozměrech 6 x 8 m, zdivo bylo vysoké 2,5 m, se stěnami silnými 0,9 m. Strop měl tloušťku 0,2 m. Střecha byla sedlová s valbami na obou stranách, vysoká 3 m. Uvnitř kaple byl zbudován zděný stůl široký 2 m, s hloubkou 1 m a s výškou 1 m. Pro účely demolice byl objem zdiva spočítán na 64,76 krychlových metrů. Podle výkazů, které národní podnik Zemstav předkládal dekádně k proplacení Okresnímu národnímu výboru v Kaplicích, byla kaple zbořena pomocí buldozeru obsluhovaného posádkou Voborský - Chomát někdy mezi 1. a 10.6.1956. - Pozemek, na němž kaple stála, patří Lesům ČR, s.p. - Ves Horní Ureš je zcela zbořena, je odtud hezký výhled do Rakouska.