přelom 19. a 20. století
70. léta 20. století
v S části vsi, na hřbitově

se sanktusníkem

Byla to cihlová stavba s pseudorománskými prvky. Ve štítě nad vchodem měla prolomené okno, po obou stranách po třech větších oknech. Měla sedlovou střechu z pálených tašek se čtyřhranným sanktusníkem. - Podle vzpomínek pamětníků se kaple ještě v šedesátých letech 20. století nacházela v relativně slušném stavu, včetně vnitřního zařízení. Její rychlou devastaci odstartoval příchod sovětské armády do Trutnova po okupaci v roce 1968. Ruští vojáci kolem kaple chodili k muničnímu skladu, v kapli se rádi zastavili, ale řada z nich si zde počínala vandalsky. Někdy v sedmdesátých letech byla zdevastovaná kaple zbořena. - Pozemek, na němž kaple stála, patří městu Trutnov. - Hřbitov, který se rozkládal u kaple, ji sice o několik let přežil, ale pohřbívat se na něm přestalo zřejmě již krátce po druhé světové válce.

Zdroj: Městský úřad Trutnov