← kaple sv. Michala (Čistá v Krkonoších) hřbitov (Debrné) →

Torzální (známka 500) zděné kaple

SV od vsi, u velké lípy

Zčásti zbořena; zůstalo jen čtvercové obvodové zdivo (3,6 x 3,6 m) do výše: pravý zadní roh cca 1,1 m, pravý přední roh zbořen až k zemi (pravá stěna se dopředu postupně snižuje), levý zadní roh cca 0,2 m (pravá polovina zadní stěny zachována do výše cca 1,1 m, levá polovina do cca 0,2 m), levý přední roh cca 0,2 m (celá levá stěna zachována do výše cca 0,2 m). Zdivo hodně zasypáno troskami a porostlé keři. Torzo kaple ničí okolo se pasoucí dobytek. - Kaple měla jehlancovitou střechu s křížem na vrcholu a kamenné ostění dveří. - Nazývána Moserova kaple podle majitele přilehlých pozemků. - Kaple je zakreslena již na mapě Stabilního katastru z roku 1841. - Pozemek s kaplí patří firmě Farmers, s.r.o. z Trutnova.