ve V části vsi, u silnice

Kaple byla obdélná se sedlovou střechou. - Podle místního kněze Hieronyma Pavlíka, který je autorem dvou vlastivědných děl o Rejvízu (z roku 1909 Chronik von Reihwiesen und Obergrund - s.19 a z roku 1929 Reihwiesen, s.27) to byla tzv. Karpsteinova kaple, zasvěcena Panně Marii. Kaple byla zbořena právě mezi těmito dvěma lety. V roce 1909 ji autor uvádí, ale v roce 1929 již píše, že kdysi stála u Karpsteinova domu tzv. Polní kaple, ale nyní zde stojí dřevěný sloupek s obrazem Panny Marie (Bildstock). - Pozemek, na němž kaple stála, je v soukromém vlastnictví (Dana a Radomír Kuzníkovi z Jeseníku).

Zdroj: Boleslav Doboš

• Boleslav Doboš napsal 07.11.2016 16:58

Podle místního kněze Hieronyma Pavlíka, který je autorem dvou vlastivědných děl o Rejvízu (z roku 1909 Chronik von Reihwiesen und Obergrund - s.19 a z roku 1929 Reihwiesen, s.27) to byla tzv. Karpsteinova kaple, zasvěcena Matce Boží. Tato byla zbořena právě mezi těmito dvěma lety. V roce 1909 ji uvádí, ale v roce 1929 již píše, že kdysi stála u Karpsteinova domu tzv. Polní kaple, ale nyní zde stojí (Bildstock) dřevěný sloupek s obrazem Matky Boží.