10400 kostel sv. Maří Magdalény

Kostel byl nápadně podobný původnímu kostelu v Rapotíně. - Filiální kostel v Petrově přestal být využíván po výstavbě nového kostela v Rapotíně, který byl vzdálen asi 200 m. Proto se uvažovalo o jeho demolici. V roce 1903 ale rozhodli památkáři z Vídně, že pro svoji hodnotu má být kostel zachován a získali i slib státní dotace na jeho obnovu. Při bouřce dne 26.7.1904 ale kostel vyhořel a přes všechnu snahu o opravu byl v roce 1911 zbořen a pozemek prodán. - Kostel měl vysokou valbovou střechu, krytou šindelem, ze střechy vyrůstal dřevěný sanktusník nad kněžištěm. Nad lodí se tyčila dřevěná věž s vysokou jehlanovou střechou. Stavba byla omítnuta, kněžiště mělo polygonální závěr s opěrnými pilíři a lomenými okny s lunetami. Kostel byl zdoben štukem. - Kostel ležel na čtveřici pozemků; dva z nich (pozemkové parcely č. 47/1 a 47/2) jsou v soukromém vlastnictví (Ilona a Jaroslav Effenbergerovi z Petrova nad Desnou), druhé dva pozemky (pozemkové parcely č. 52 a 51) jsou také v soukromém vlastnictví (Jitka a Radovan Bartončíkovi z Petrova nad Desnou).