Problémy s webem www.znicenekostely.cz - Poškozené a zničené kostely a kaple v ČR / Problémy s webem /

"přidat památku" - zobrazování lokalit

 
J.Fiedler
Člen
#1 | Zasláno: 1 Dub 2013 16:42
Reagovat 
Z obrovského množství lokalit NOVÁ VES, které jsou abecedně řazené podle starých okresů, se mi v programu "přidat památku" podařilo zobrazit Nové Vsi jenom po okres Kostelec nad Orlicí. Nové Vsi v dalších okresech se už nezobrazily. - Čím to asi je?
karel.kuca
Administrátor
#2 | Zasláno: 21 Čvn 2013 00:19
Reagovat 
Ano, byla to chyba, kterou jsme dnes odstranili. Pokud je stejnojmenných lokalit více, zobrazí se vpravo posuvník, který umožní listování v celém seznamu.
Další dnešní (20. 6. 2013) změnou je, ze lokality se již neřadí podle soudního okresu 1938, ale podle "regionu". Ty jsem vytvořil sice na základě těchto okresů, ale se zohledněním sídelního vývoje po roce 1949. Regiony jsou tedy např. Havířov, Neratovice a další. Dále jsem se snažil o "spravedlnost" u měst, která nikdy sídlem okresu nebyla, ač mohla být (Choceň, Týniště nad Orlicí). Ač byly soudní okresy velmi logické, i ony se někdy chovaly k mikroregionálním centrům velmi necitlivě (nejbližší okolí Luže v regionu Vysoké Mýto). Regiony se snaží respektovat i historické vymezení platné před rokem 1850 (Ašsko, Chebsko).
Pole Region bylo přidáno i do dalších dialogů webu.
Současně byla nahrána aktualizovaná verze CZ_RETRO, obsahující již 29859 identifikovaných sídelních lokalit. Kromě běžných oprav a upřesnění byly zavedeny lokality pro velká sídliště a nejnovější satelitní výstavbu v okolí velkých měst (i jinde) po roce 2000.
Zítra, 21. 6. 2013 bude datová sada CZ_RETRO znovu aktualizována podle administrativního stavu k 1. 1. 2013 a v případě titulů města a městysů k 24. 4. 2013.
karel.kuca
Administrátor
#3 | Zasláno: 21 Čvn 2013 00:37
Reagovat 
Ještě jedna poznámka k problémům s vyhledáváním lokalit, které je založeno na fulltextu. Při zadání slova "dvůr" se objeví všechny dvory včetně Dvora Králové nad Labem. Ale při zadání slova "ves" vyskočí jen Ves v regionu Frýdlant (jméno je shodou okolností fonetickou zkomoleninou německého Wies). Je to tím, že server, na kterém je tento web provozován, má pro fulltext nastaven limit, kdy slova se třemi a méně znaky se vyhledávají jen při naprosté shodě. Proto se ve výsledku vyhledávání neobjeví žádná Nová, Dolní či jiná Ves. To bohužel nelze programátorskými metodami změnit. Jediným řešením by bylo přesunutí stránek na jiný server. Zatím je s tím nutno počítat. Nejde jen o Ves, ale i Huť, Hať, Myť, Pec a další místní názvy se třemi písmeny.
Václav Marek
Návštěvník
#4 | Zasláno: 15 Bře 2015 22:44
Reagovat 
Mám nové lokality, nevím jak je přidat. Též komentáře pro doplnění informací u jednotlivých lokalit jsou pro mne němé, nevím,kde je chyba. V.Marek
admin
Administrátor
#5 | Zasláno: 19 Bře 2015 23:29
Reagovat 
Opravdu nevím, pro registrované uživatele by to mělo fungovat. Mně to funguje bez problémů, asi i jiným uživatelům, kteří přidávají nové lokality i komentáře. Snad se zkusit znovu registrovat, jestli to pomůže.
Ty informace mi případně můžete poslat mailem, doplním je.
Návštěvník
#6 | Zasláno: 23 Bře 2015 10:02
Reagovat 
Dobrý den, obrázky mi jde přidávat perfektně, jen doplnění stavu památky v komentáři nejde. Ale myslím,že je chyba u mne, jsem na počítači naprostý laik. Nevadí, že přidávám fota části inventáře,kam byly přestěhovány, např.před spustošením kostela, nechci Vám zbytečně zahlcovat stránky. V.Marek
admin
Administrátor
#7 | Zasláno: 7 Dub 2015 12:38
Reagovat 
Dobrý den, určitě to nevadí, alespoň je jasné, jak části mobiliáře poničených staveb vypadaly a kde se teď nacházejí.
Návštěvník
#8 | Zasláno: 1 Pro 2015 18:12
Reagovat 
Dobrý večer, poslal jsem přímo na Vaši emailovou adresu několik fotografií,které se mi nepodařilo přidat přímo k lokalitě, nevím jestli to nejde u Vás do spamu,-nedošla mi žádná reakce. Moc zdravím. V.Marek
Václav Marek
Návštěvník
#9 | Zasláno: 6 Úno 2016 19:09
Reagovat 
kaple Sv.Vojtěcha ORLICKÉ ZLÁKOVICE , velikostí spíše kostelík, jednolodní s hranolovou věžičkou na západě, postaven 1904, interier vyzdoben malbami, na oltáři socha Sv.Vojtěcha. ZATOPEN. Václav Marek
 
Vaše reakce
Tučné  Kurzíva  Odkaz na obrázek  URL odkaz 
Nick:

Uživatelské jméno  Heslo 
Můžete použít jen přezdívku bez hesla, pokud neexistuje registrovaný člen s uvedeným jménem. Případně můžete nechat obě pole prázdná. Pokud jste registrovaný uživatel diskusního fóra, můžete se z této stránky pouze přihlásit bez zaslání příspěvku, nebo se přihlásit a současně zaslat příspěvek.
 

Powered by miniBB®